Som ni redan tagit del av har bostadsrättsföreningen Kungssätrahöjden tecknat avtal med Bahnof som fiberleverantör.
Avtalet gäller i 5 år och börjar gälla från och med 1 oktober 2020. Avtalet är ett gruppavtal och gäller för alla 58 lägenheterna.

Anbud efterfrågades och togs emot av följande leverantörer; Bahnof, A3, Bredband2 (valde att inte lämna någon offert) och Stockholmsstatsnät (hörde aldrig av sig).

Comhem sades upp 2019-09-02 vilket innebär att vi inte har något avtal med dem från och med 1 oktober 2020.

Installation
Svagströmsbolaget som installerar fastighetsnätet är en underleverantör till Bahnof.

Ni har redan fått information om att Svagströmsbolaget kommer att dra fiber in i lägenheterna under vecka 22. Fiberkabel kommer att dras upp ifrån källaren till respektive lägenhet och en fiberomvandlare/router kommer att installeras bredvid Comhem uttaget.

Styrelsen tog ett beslut om att endast dra fiber till vardagsrummet och stå för installationskostnaderna. Det är möjligt att dra fiber till sovrummet om så önskas men lägenhetsinnehavaren får stå för kostnaderna för kabeldragning och extra utrustning. Kostnaden för kabeldragning från vardagsrummet till sovrum uppskattas till 2 000 kr ex. moms (kabeldragning 10 meter).
TV-box etc. beställs från Bahnofs kundportal.

Vilka tjänster köper vi från Bahnof?

Bredband 10 000/10 000 Mbit/s
Med Bahnof bredband är brf. Kungssätrahöjden framtidssäkrade med fiber på 10 000/10 000 Mbit/s. Vi anser att vi inte är i behov utav så höga hastigheter och valde istället 1000/1000 Mbit/s och har fiberomvandlare som klarar denna bandbredd.
Önskar man högre hastigheter måste fiberomvandlaren bytas ut och extra kostnader för både installation, utrustning och abonnemang.

TV
I avtalet ingår Sappa Mindre som basutbud. Kanaler som ingår är, SVT 1, 2, 24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4, TV6 och Sappa-kanalen.

Vill man utöka utbudet med övriga paket kontaktar man sappa.se för att teckna avtal. Här kan ni läsa mer om kanaler och priser: www.sappa.se.

Telefoni

Vad ingår i avtalet?
– Bredband 1 000/1 000 Mbit/s
– Fiberomvandlare/Router för 1 000/1 000 Mbit/s – Tilgin HG2711 (1Gbit)
– Sappa Mindre
– TV-box
– Telefonitjänst (IP telefon krävs eller omvandlare till analog telefon)
– LEX Integrity – VPN tjänst (en enhet)
– Bahnof SAFE – Anti-virus (en enhet)
– 6 st. e-postadresser
– Bahnof värnar om den personliga integriteten och loggar sparas endast 24h

Vad kommer det att kosta?
Priset för varje lägenhet blir 150 kr/månaden. Beloppet kommer att appliceras i avgiftsavin och kommer att rubriceras TV, fiber 1000/1000 och telefoni.

Behöver jag säga upp mina Comhem tjänster?
Enligt Comhem ska vi inte behöva säga upp våra enskilda avtal. De ska upphöra i och med avtalets slutdatum, men Vi rekommenderar att Ni själva säger upp era avtal till den 30 september 2020.

Bahnhof SAFE

På Bahnhof erbjuder vi inte bara extremt snabba och stabila anslutningar. Vi ser även till att du surfar säkert! Möt Bahnhof SAFE, en prisbelönt programvara som skyddar dig mot virus, trojaner och ransomware.

page8image40322896

Allt det här ingår i Bahnhof Safe:

Bankskydd
Betala säkert på internet. Extra säkerhetsnivå som gör att du kan känna dig trygg vid bankärenden på nätet

Föräldrakontroll
Med den här funktionen har du möjlighet att minimera utbudet på internet för den allra yngsta generationen. Du kan även ställa in surftid, dvs hur länge som internet finns åtkomligt. Såklart behöver du inte vara förälder för att använda denna funktion, du får även använda den på dig själv.

Antivirus
Virusskyddet jobbar i bakgrunden med att hålla dina enheter uppdaterade mot både gamla och nya virus som kan orsaka skada på dina enheter

Surfskydd
Visar dig vilka webbplatser du kan besöka på ett säkert sätt och vilka du bör undvika. Skyddar mot intrång till dina personliga uppgifter, lösenord och bilder.

Hitta enhet
Har du tappat bort din dator eller mobil? Nu har du möjlighet att spåra upp en borttappad eller stulen enhet. Det går även att ta bort personlig information på den. Kontrollpanel Logga in och skydda så många enheter du vill. Du kan dessutom lägga till dina vänners och bekantas enheter.

LEX Integrity
Vår VPN-tjänst (Virtual Private Network) gör att trafiken blir svårare för en utomstående att avlyssna. Många använder VPN t.ex. vid arbete med företagshemligheter eller vid behandling av känsliga uppgifter. Integrity VPN skyddar din trafik och din identitet även när du är på resande fot, t.ex. i länder som kontrollerar och censurerar internet.

  • Skyddar en enhet (t ex en dator, en surfplatta eller en mobil)
  • Byter ut din IP-adress
  • Uppkoppling via okrypterad PPTP
  • Tjänsten fungerar endast när du kopplar upp dig med bredband från Bahnhof, inte när du är utanför hemmet